Enface Sandra Koghee Enface Cosmetics Sandra Koghee

 Oud Gastel - Oudenbosch tel. 0165 - 322077

 

 

 

 

 

Aromatherapie massage
Starten met warme etherische olie

Een aromatherapeutische massage is een zachte en vriendelijke massage om te ondergaan. Geschikt voor pure ontspanning tot algehele verbetering van de gezondheid en een specifieke klachtenbehandeling in het bijzonder. Bij de massage wordt een massage-olie samengesteld, speciaal naar uw wensen en wat u op dat moment nodig heeft. Dit kan ik, doordat ik 200 etherische oliŽn heb, ieder met zijn eigen lichamelijke en psychische werking en ze zijn onderling ook nog samen te mengen. Etherische oliŽn worden direct goed in de huid opgenomen en komen zo in de onderliggende weefsels en bloedsomloop waar ze
bijvoorbeeld de spieren stimuleren te ontzuren bij spierpijn. Ook komt er bij de aromatherapie massage de vluchtige etherische olie vrij die wordt ingeademd. De inademing zorgt ook dat de olie via de longen in de bloedsomloop terecht komen, waar zij hun werk doen. Psychisch doen ze hun werking via het reukorgaan zoals een aangenaam geluksgevoel bij het herkennen van een heerlijk parfum of water in de mond bij lekker eten.
 

Tijdens een aromatherapie massage zal u door middel van kleur, geur en gevoel worden meegevoerd naar een diepe ontspanning en welbehagen. Dit is de beste start voor een korte vakantie en u wordt het snelst uit het jachtige leven teruggevoerd naar echte diepe en innerlijke ontspanning.
 

Zorgverzekeraars vergoeden soms gedeeltelijk of geheel de kosten van de behandelingen, afhankelijk van de polisvoorwaarden van uw verzekeringpakket.

Copyright© 1990-2016 Enface

Fotoīs van Aromatherapie massage

Shiatsu massage

Shiatsu massage voor goede ontspanning en tegen medische klachten

OOSTERSE MASSAGE VOLGENS DE SHIATSU METHODE

Shiatsu is een acupressuur massage voor goede gezondheid en een therapie die een positief gevoel bevordert, vermoeidheid verlicht door druk toe te passen op specifieke punten van het lichaam. Daarnaast geeft Shiatsu de warmte van een zorgzame aanraking. Shiatsu is een Japanse massagemethode gebaseerd op de traditionele Chinese geneeskunde.

Shiatsu, wat letterlijk īvingerdrukī betekent, wordt in Nederland vaak drukpuntmassage of acupressuur massage genoemd. Acupressuur massage gebeurt met de vingers, handen en voeten bij de cliŽnt die op de grond op een mat ligt en bij acupunctuur wordt er op een bank of stoel gewerkt met naalden op het lichaam van de cliŽnt. Er wordt uitgegaan van de aanwezige levensenergie (in het Chinees: Chi) en het zelfgenezend vermogen van de mens. Bij goede gezondheid stroomt energie vrij en gelijkmatig door een netwerk van banen (meridianen) die over het gehele lichaam lopen. Door verkeerde leef- en voedingsgewoonten, gebrek aan lichaamsbeweging of juist eenzijdig gebruik van het lichaam, emotionele ervaringen of lichamelijke inspanningen wordt de levensenergie soms verstoord. Net als bij acupunctuur maakt Shiatsu gebruik van punten op het lichaam die corresponderen met bepaalde lichaamsdelen en lichaamszones. De punten liggen op de meridianen, die tezamen ons energienetwerk vormen. Als de energie op de meridianen  verstoord is, kan dit leiden tot allerlei ziekteverschijnselen, vermoeidheid, huidproblemen en andere onbehaaglijke gevoelens. Combinaties van bepaalde drukpunten kunnen helpen specifieke klachten te verlichten of op te heffen. De massage zorgt ervoor dat geblokkeerde energie vrijer kan stromen. Daardoor verbetert het welzijn. Pijnlijke punten kunnen duiden op een blokkade en zijn daarmee hulpmiddel bij het opsporen van disbalansen van het lichamelijke en geestelijke welzijn. Etherische oliŽn en moxa kunnen worden  ingezet om op een lieve manier balans te creŽren bij pijnlijke punten. Een Shiatsu massage kan worden voorafgegaan door een korte aromatherapie-ontspanningsmassage om te zorgen dat het onderliggende weefsel zachter en makkelijker bereikbaar is.

Een schoonheidsspecialist die ook Shiatsu-massage kan geven, kan een relatie leggen tussen steeds weer terugkerende puistjes op dezelfde plaats (de huidconditie) en een orgaan (de bron waar energieverstoringen ontstaan). Zij herkent een teveel aan energie bij een huid die rood, warm en gespannen is en een tekort aan energie bij een huid die vaak slap, vochtarm, koud, vaal is en een neiging tot rimpels heeft. Zij kan dit op zowel met huidverzorging als met Shiatsu-massage bijsturen.
Is de huid te veel of te weinig doorbloed en zijn er onderhuidse verhardingen en bobbels of harde spieren te voelen? De Shiatsu streeft er naar de energie in het lichaam harmonieus en gelijkmatig te laten stromen. Dan voelen wij ons goed, sterk en gezond en zien wij er ook goed uit en staan goed in het leven en stralen dat innerlijke uit.
Shiatsu maakt het lichaam soepel en sterk, zacht, ontspannen en veerkrachtig. De kracht van Shiatsu is, dat er naast een genezende werking, ook een preventieve werking van uitgaat.

Shiatsu stimuleert onze gezondheid en gemoedstoestand.

Zorgverzekeraars vergoeden soms gedeeltelijk of geheel de kosten van de behandelingen, afhankelijk van de polisvoorwaarden van uw verzekeringpakket.

Copyright© 1990-2016 Enface

Fotoīs van Shiatsu Massage

 

Wie ben ik
Gezichtsbehandelingen
Acne
Neoderma Biopeeling
Fractional behandeling
Permanent Make-up
Elektrisch ontharen
Massage
Overige Behandelingen
Producten
Prijslijst
Afspraak maken
en verder
Naar begin (Home)

 

 

 

 

 

 

 

 

ANBOS Kernlid

Pinnen mag.

Erkend door Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

GGD vergunning